Van kapper naar BOUDEWIJN BRAND NEW

1986 begon ik aan de kappersdagschool in Den Bosch, een jaar hairstyliste opleiding waar ik een leuke tijd heb gehad en nog steeds contact heb met oude klasgenoten. Toen de vervolgopleiding in Rotterdam op de Kappersacademie en daarna aan het werk. 

Na een aantal jaren in verschillende salons gewerkt te hebben moest ik ’90 in dienst bij de marechaussee als motorrijder, heel leuk en daarbij leerde ik ook heren knippen. De herenopleiding heb ik daarna ook nog in de avond gevolgd in Den Bosch.

De reis van kapper naar groothandel

Na de diensttijd ben ik een maand in Londen naar Sassoon gegaan om een training te volgen.

Daarna ben ik aan het werk gegaan bij KINKI (nu SOAP) in Den Bosch waar ik 4 jaar heb  gewerkt voor ik in '95 een eigen salon begon in Nijmegen. Na een jaar heb ik toen de keuze gemaakt om te gaan reizen, als ik dan terug was werkte ik in verschillende salons. Zo heb ik in Melbourne in een salon gewerkt en was ik strandkapper op Kreta.

Weer terug dacht ik wat nu? Werken in een salon of eigen zaak, en toen ontstond het idee van een kappers groothandel.

En die begonnen we in 1999.


De roots van 

BOUDEWIJN BRAND NEW .

Na een loopbaan als vertegenwoordiger voor levensmiddelen belande mijn vader Hans Boudewijn in de kappersbranche door zijn nieuwe functie als vertegenwoordiger bij een van de grote toeleveringsbedrijven. Het bedrijf werd te groot waardoor het stug, structureel werd en hij zich in z’n vrijheid beperkt voelde en de kapper niet de aandacht kon geven die hij wilde.

Nadat hij daar weg ging was hij maanden zoekende tot hij in 1978 Vidal Sassoon op het spoor kwam. Na eerst een aantal jaren met een compagnon begon hij in 1980 BOUDEWIJN COSMETICS en trok  hij zijn eigenplan. Waar na Sassoon er eind '80 NEXXUS bij kam.En dit alles met zijn vrouw Wil die hem overal bijstond. Uiteindelijk werd het Vidal Sassoon, Japanse scharen, Modellenboek Passion. Alles in het kader van het totaal pakket om de kapper te kunnen ondersteunen.