Van kapper naar BOUDEWIJN BRAND NEW

In 1986 begon mijn boeiende reis in de kapperswereld met een intensieve hairstyliste-opleiding van een jaar in het charmante Den Bosch. Die periode was niet alleen een leerzame ervaring, maar ook het begin van blijvende vriendschappen met mijn klasgenoten. Na het succesvol afronden van mijn opleiding besloot ik mijn passie verder te ontwikkelen en verhuisde naar het bruisende Rotterdam, waar ik mijn studie voortzette aan de Kappersacademie.

Na het behalen van mijn diploma brak er een periode aan waarin ik meerdere jaren in diverse salons werkte en mijn vaardigheden aanscherpte. In 1990 nam mijn levenspad echter een onverwachte wending toen ik in dienst trad bij de marechaussee als motorrijder. Deze unieke ervaring bood niet alleen een kans om mijn talenten als kapper te blijven benutten, maar introduceerde me ook in de wereld van herenknippen.

De reis van kapper naar groothandel

Gedurende mijn diensttijd volgde ik bovendien een avondopleiding herenknippen in Den Bosch om mijn kennis te verdiepen.

Na mijn diensttijd koos ik voor een maand van intensieve training bij Sassoon in het bruisende Londen. Vervolgens zette ik mijn carrière voort bij KINKI (nu SOAP) in Den Bosch, waar ik vier jaar met plezier werkte, alvorens in 1995 mijn eigen salon in het sfeervolle Nijmegen te openen.

 Na een jaar besloot ik de wereld te verkennen en werkte ik in diverse salons, variërend van een chique salon in Melbourne tot het zijn van een strandkapper op het zonnige Kreta.

Terug in Nederland werd het tijd om mijn toekomst in de kappersbranche te overdenken, wat uiteindelijk leidde tot het besluit om een kappersgroothandel te starten. In 1999 werd dit idee werkelijkheid, en ik kon met trots mijn eigen groothandel oprichten.De roots van 

BOUDEWIJN BRAND NEW .

De inspiratie voor mijn ondernemersgeest en toewijding aan de kappersbranche vond ik ook in het verhaal van mijn vader, Hans Boudewijn. Ooit een vertegenwoordiger van levensmiddelen, stapte hij in de kapperswereld en richtte in 1980 BOUDEWIJN COSMETICS op. Samen met mijn moeder, Wil, werkte hij hard om het bedrijf te laten groeien en te transformeren tot wat geworden was.

Hun toewijding en vastberadenheid resulteerden in het aanbieden van een compleet pakket, waaronder Vidal Sassoon, Japanse scharen en het Modellenboek Passion.

 "Wanneer met overtuiging gewerkt wordt, is het goed zaken doen!" waren de woorden van mijn vader, die altijd de essentie van hard werken en passie voor het vak benadrukte.

Mijn ouders, Hans en Wil Boudewijn, hebben met onvermoeibare inzet en toewijding niet alleen aan het bedrijf gewerkt, maar ook aan het bouwen van een solide basis voor ons gezin. Ik ben ontzettend trots op de erfenis die ze hebben achtergelaten en dankbaar dat hun inspanningen hebben bijgedragen aan het vormgeven van mijn pad in de kappersbranche. Onderstaande foto uit 1990 toont het moment waarop ik vol enthousiasme mijn diensttijd combineerde met mijn liefde voor het knippen.